Verlies en rouw op het werk

Het is belangrijk om ruimte te geven aan rouw op de werkvloer. Is hier altijd genoeg tijd en aandacht voor?

Weer aan het werk na verlies

Rouwen kan heel lang duren. Toch komt er een moment waarop je weer aan het werk moet. Misschien zie je daar wel enorm tegenop. Ook voor collega’s en leidinggevenden kan het ingewikkeld zijn. Hoe ga je daar zelf mee om?
Lees het artikel weer aan het werk na verlies

Hoe kun je er zijn voor een collega die rouwt?

Het verlies van een dierbare. Een ouder, partner, een kind. Of het verlies van gezondheid. Het zijn allemaal gebeurtenissen die het leven van een collega totaal op zijn kop kunnen zetten. Hoe ga je daar als leidinggevende of collega mee om?
Lees de tips hoe je er kunt zijn voor een collega die rouwt

Podcast: Je hangt 't niet aan de kapstok

Wat gebeurt er met je als er iemand overlijdt waar je zielsveel van houdt? En hoe ga je daarna weer over tot de orde van de dag? Je hangt ’t niet aan de kapstok is een podcastserie van CNV over rouw en werk. Marijke Roskam praat met mensen die te maken kreeg met de zwaarste arbeid die er bestaat: rouw.
Luister de podcast je hangt 't niet aan de kapstok

CNV: handreiking voor rouw op de werkvloer

Voor rouw bestaat niet 1 aanpak die voor iedereen werkt. Rouw op het werk verdient aandacht. Speciaal voor werkgevers en HR-managers ontwikkelde het CNV samen met Manu Keirse een handreiking. Een gids vol tips en adviezen om rouwende medewerkers goed te begeleiden.
Vraag de handreiking aan

Meer inspiratie

Je baan verliezen kan ingrijpend zijn

De een stort zich meteen op een nieuwe situatie en heeft de neiging rouwgevoelens te negeren. De ander wordt overvallen door verdriet en heeft weinig oog voor de toekomst. Rouwen om het verliezen van je baan is niet gek en meestal ook nodig.

Tips voor op de werkvloer

Manu Keirse geeft in zijn boek Helpen bij Verlies en verdriet een aantal tips die je kunt gebruiken om met rouw op de werkvloer om te gaan.