Verlies van gezondheid
Als je gezondheid achteruitgaat, moet je hiermee om leren gaan. Dat kan zorgen voor rouw en verdriet.
Levend verlies
Mensen die moeten leren omgaan met hun ziekte, rouwen om het verlies van hun gezondheid. Dit noemt Manu Keirse ‘levend verlies’. Hoe kun je daar zelf en als partner, familie of omgeving mee omgaan? De belangrijkste tip die we kunnen geven is dat je je steeds afvraagt wat helpt hem of haar?
Lees meer
Het voelt alsof ik niet helemaal meedoe
Een chronische auto-immuunziekte heeft Trudy’s leven totaal veranderd. De dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn, zoals eten en werken, kan ze bijna niet.
Lees het artikel
Blog: Op weg met de ander
Leven met een handicap kan heel erg moeilijk zijn. Vereniging Op weg met de ander is dé christelijke vereniging op Gereformeerde grondslag van en voor mensen met een beperking.
Lees het blog
Hulp van De Hersenstichting
Door een hersenziekte kun je soms dingen niet meer of minder makkelijk doen. En krijg je te maken met gevoelens van verdriet, verlies en rouw. Of misschien heeft jouw kind, partner of naaste een hersenziekte. Ook dan kun je deze gevoelens meemaken. Welke invloed heeft dit op het dagelijks leven? En hoe kunnen jullie hiermee omgaan? De Hersenstichting helpt.
Bezoek de website
Meer inspiratie
Nodig God uit in je teleurstelling
Filosoof en theoloog Otto de Bruijne kreeg meerdere keren in zijn leven te maken met lichamelijk lijden en het verlies van gezondheid. Iedere dag ondervindt hij daar nog de gevolgen van. Toch kiest hij ervoor om dankbaar te zijn en in vreugde te leven.
Over ziekte, herstel en hoop
Alles wat hij onderneemt, lukt! Dat werd gezegd over Jurjen van Houwelingen. Hij runde een succesvolle onderneming, was een veelgevraagd spreker en een echte duizendpoot. Dat veranderde in één klap toen hij op eind 2017 werd getroffen door een herseninfarct.
Levend verlies
Een podcastserie over terugkerende gevoelens van verdriet en rouw bij ouders van een kind met een handicap. Het omgaan met ‘levend verlies’ bij kinderen is pittig en intensief. Vooral als je als ouders bij mijlpalen weer geconfronteerd wordt met wat jouw kind nog niet kan of nooit zal kunnen.