Seminars Gedrag en omgeving
Via ons programma Geloof en gezondheid geven wij aandacht aan verschillende thema’s. Samen met Groot Nieuws Radio maakten we een serie goede gesprekken. Ook over gedrag en omgeving. Om luisteraars te motiveren om eens stil te staan bij hun gedrag en invloed van de omgeving. En te laten zien hoe je kleine stapjes kunt maken om je gedrag te veranderen.
Even voorstellen: Rien Scholten en Prof. dr. André Aleman
Rien Scholten werkt bij Pim Mulier. Rien houdt zich onder andere bezig met coaching en het geven van workshops op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Hij vindt het onze taak om zelf te zorgen voor onze eigen gezondheid en vitaliteit. André is neurowetenschapper en een internationaal belangrijk hersenonderzoeker. Hij onderzoekt onderwerpen als zelfdoding, veroudering, schizofrenie en depressie.
Luister naar de goede gesprekken over gedrag
Een goed gesprek: Hoe werkt ons brein?
Hersenen gebruiken wel 20% van onze zuurstof. En zelfs 30% van onze energie. Dat bewijst dat we na een ochtend hard werken achter de computer hard toe zijn aan een stevige lunch? Luister mee.
Een goed gesprek: In hoeverre hebben wij als mensen een vrije wil?
Waarom doe ik zo vaak niet wat ik wel wil doen en wel wat ik niet wil doen? Voor veel van ons is dit te herkennen. Wat maakt het zo ingewikkeld voor ons mensen? Luister mee.
Een goed gesprek: Hoe komen we tot bewustere keuzes? En dus meer gezond gedrag?
Waarom mislukken goede voornemens? We zijn heel goed in het vinden van uitvluchten. Dan hoeven we ons gedrag niet te veranderen. Hoe kom ik tot keuzes die goed voor mij zijn? Luister mee.
Een goed gesprek: Wat is gezondheid en hoe beïnvloed ik dat?
Wat zijn de effecten van corona op onze gezondheid? Rien legt gezondheid uit door de ogen van Machteld Huber (huisarts, oprichter Positieve Gezondheid). Hoe pak je de regie? Luister mee.
Een goed gesprek: Relatie tussen brein en gedrag
Hoe komt het toch dat het zo moeilijk is om gezond gedrag vol te houden? Een sterk, fit en gezond brein zorgt ervoor dat gezond gedrag makkelijker wordt. Hoe versterk je je hersenen? Luister mee.
Een goed gesprek: Plan voor gezond gedrag
Hoe maak je een plan en kom je echt tot ander gezond gedrag? Welke stappen zijn hiervoor nodig? Wat doe je als het je in 1e instantie niet lukt? Fouten maken mag. Luister mee.