G-eetplan week 5

Met ons programma Geloof en gezondheid helpen wij je om je gezond(er) en fit te laten voelen. Met dit G-eetplan willen wij je inspireren. Heerlijke recepten zonder ongezonde E-nummers, mét G-nummers. De G van geloof, gezondheid, goed en genieten. Uit liefde voor de schepping. Gezond eten wordt een feestje!

Geniet van gezonde, feestelijke recepten

We hebben een uniek en fantastisch eetplan voor 6 weken. We tellen geen calorieën, maar zorgen elke dag wel voor een goede balans. Ontdek het hier. Meld je je aan voor het programma Geloof en gezondheid? Dan krijg je extra seizoensrecepten. En ontdek je meer over geloof en voeding.

Download het eetplan week 5 (pdf)

Om op te kauwen:

Want Ik had honger en U hebt Mij te eten gegeven; Ik had dorst en u hebt Mij te drinken gegeven; Ik was een vreemdeling en u hebt Mij gastvrij onthaald.

MattheĆ¼s 25:35 (HSV)

Snelle havermoutpap

Met fruit en hazelnoten

Een goed begin van de dag!

Patatje kapsalon

Maar dan gezond

Genieten zonder schuldgevoel.

Bosvruchtentaart

Met vanillesaus

Kun je het bij 1 puntje houden?

Samenwerking

Het G-eetplan is ontwikkeld in samenwerking met Rosaline Ratering McDonald (Arnhem, 1962). Rosaline is onder meer gediplomeerd voedingsdeskundige, aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). En oprichtster van opleidingsinstituut Gezond & Weldoen voor christen leefstijlcoaches.

'Lekker aan het ontbijten met de pannenkoekjes...'

We zijn heel erg benieuwd naar jouw bak- en kookkunsten en andere ervaringen! Deel het op onze speciale Facebookpagina Geloof en gezondheid.

(K)ei goed

Weinig budget en toch goede voedingsstoffen binnenkrijgen? Een ei bevat: gezonde onverzadigde vetzuren, hoogwaardig eiwit, vitamines A, D, B2, B12, E, foliumzuur, fosfor, ijzer, zink, jodium en selenium.

BRAVO: de V van voeding

Je krijgt voor je gezondheid voldoende suikers binnen als je elke dag minimaal 250 gram groenten eet, 2 stuks fruit en wat ongezoete zuivel. In zuivel zit ook een vorm van natuurlijke suiker, namelijk melksuiker (lactose).